dinsdag 9 mei 2017

Merritt island en Epcot

We slapen wat langer en komen dus een beetje in het goede ritme. We ontbijten op de kamer en na een rondje badkamer gaan we richting Merritt Island. We gaan de blackpoint wildlife drive rijden en willen eerst naar het visitor center. Onderweg houden we ons bezig met hoe we de snelwegen vermijden via de gps kunnen instellen. We komen er niet uit en rijden dus via de highway. Wat we helemaal niks vinden. Behalve dan de mooie brug waar we over komen. 


We gaan eerst naar het visitor center voor informatie. We betalen daar de park entree van tien dollar en krijgen een plattegrondje mee met daarop aangegeven de ingang van de drive.

We hebben het redelijk snel gevonden en rijden het rondje op ons gemak. Stappen een aantal keren uit bij de uitkijk punten en zien verschillende mooie vogels een alligator en een racoon. De racoon is erg leuk maar weet steeds buiten beeld te blijven door onder takken door te lopen. Dus helaas geen goed gelukte foto. 






De alligator boven in beeld. Moeilijk om te zien. Maar het was Snappie hoogst persoonlijk.

We hebben ons een paar uur zeer goed vermaakt hier. Tijdens het rijden van het laatste stuk van de route zien we wat een natuurbrand hier heeft aan gericht. Zo zonde.

We willen nog steeds terug zonder over de highway te gaan. Maar dat lukt nog steeds niet met de gps .in het visitor center hadden we al naar een andere route gevraagd richting orlando. Het was ons uitgelegd en we zouden over de 50 terug. Nou alle getallen gezien maar geen 50. We zijn gaan lunchen bij de Subway en daar wederom gevraagd. Een vriendelijke Amerikaan legt het uit aan die domme Nederlanders , komt zelfs nog even weer terug lopen omdat hij het nog duidelijker wil uitleggen en wij knikken braaf. Dus broodje op. In de auto en instructies volgen. Zorgen dat je elkaar niet teveel in de rede valt met iets roepen waarvan jij denkt dat die vriendelijk Amerikaan bedoelde want voordat je het weet is de stemming in de auto kouder dan de airco. We rijden toch nog een keer verkeerd . Maar dan ineens zitten we op de 50 richting Orlando. 

We hebben zin in een ijsje en halen die bij Freddy's fronzen custard. 



Bij de publix nog wat boodschappen halen. En waar geen van de debet kaarten het bij de wallmart deed lukt het bij de publix wel en ook nog met cashback. 

Tegen de avond nemen we de shuttlebus van af het hotel naar Epcot.
We slenteren op ons gemak langs de verschillende landen. 








En we genieten van het flower en garden festival.








We eten orange chicken in China.


En ons toetje in Frankrijk.


Sneeuwwitje was haar zeven dwergen kwijt.


Om negen uur kijken we naar het vuurwerk 


En bij het verlaten van het park laten we ons nog even op de foto zetten bij de Disney fotograaf. 
Zelf zou ik de Disney memory maker photopass niet gekocht hebben maar we kregen hem gratis bij de Disney kaarten. Dan toch maar gebruik maken van de fotografen in de parken.


We slepen ons naar de busstop en gaan terug naar het hotel. We zijn helemaal af door de combinatie hitte en slenteren. Dus lekker slapen. Morgen weer nieuwe plannen.




























4 opmerkingen:

  1. Weer zo heerlijke dag
    Een mooie rit en dan ook nog de tolwegen vermijden heerlijk
    En dan ook nog een bezoek aan Epcot
    Ga zo door wij genieten met jullie mee

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd naar jullie debit kaarten.....wij hadden vorig jaar dezelfde ellende...vaak deed deze het niet..ABN en ook ING lieten ons regelmatig in de steek. Wildlife Drive is mooi----misschien de volgende keer de Peacock Road ook ff meenemen?... ligt erg dicht bij het visitor center. Mooi verslag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit was inderdaad abnamro en ing Erik. Geen een van twee deed het bij de walmart .

      Verwijderen
  3. Blackpoint Wildife Drive, inmiddels door ons al een aantal keren 'gedaan' maar het blijft zo mooi om daar te rijden. En zoals Erik ook al zegt, de Peacock Pockett Road moet je ook echt een keer doen, die is ook supermooi !!! Freddy's Frozen Custard kenden wij nog niet, maar gaat wel meteen op ons lijstje. Wat was het lekker rustig in Epcot overigens.

    Tot morgen !!!

    BeantwoordenVerwijderen