vrijdag 12 mei 2017

Blue spring state park. La nouba -Cirque du soleil

Eindelijk krijgen we Truus-gps zover dat ze naar ons luistert. Dagen hebben we er tegen moeten praten maar nu geeft ze eindelijk toe. Ze beloofd niet meer over de highway te gaan. Maar ons het leukere Florida te laten zien. Wij vieren onze overwinning. Dat moeten we al snel bekopen met het feit dat Truus-gps ons een keer zo lang over de route laat doen. Maar nog steeds zijn wij blij want dit rijd toch veel mooier. Heerlijk langs al die leuke Amerikaanse reclame borden. Door leuke plaatsjes en dan weer een stukje langs een mooi meer. En ik ben Truus-gps eeuwig dankbaar dat we er zo lang over doen want geen tien minuten nadat we in Blue springs state park zijn komt er een manatee aan zwemmen. Anders hadden we dat gemist. 

Wat een mooi gezicht zo de natuur. Het is een prachtig park. We spotten nog een eekhoorntje en een Otter die in het water aan het spelen is. Hij is zo snel,valt geen foto van te maken . Maar we genieten er van.










Op de terugweg stappen we binnen bij een winkel voor fruit en vlees zoals op de gevel staat. 




Het blijkt een winkel te zijn met veel zuid Amerikaanse artikelen en daarnaast veel fruit ,groente en vlees. Het valt op dat de prijzen van het fruit en groente hier niet hoog zijn. Wat in de supermarkten Publix en walmart wel zo is. Ik koop een lekker drankje. 


Als we terug zijn gaan we de international drive op en eten bij de Denny's.


Heerlijke bourbon chicken.

Wat op viel bij het afrekenen hier is het nieuwe scherm. Op het moment dat je je card er in doet verschijnt er een scherm met daarop je bedrag en dan nog drie bedragen ,te weten de 15 ,18 of 20 % voor de tip .Je word verzocht aan te tikken welke je wil geven. Dus niet meer zelf het bedrag afronden of card betalen en tip cash geven. Je tikt het aantal procenten aan en het word automatisch bij je bedrag op geteld. 
Nu ging het wel zo snel dat ik niet heb gezien of er een geen tip toets was. 
Zal volgende keer eens extra opletten.

In het hotel frissen we ons op en gaan richting Disney springs voor de show, La nouba van Cirque du soleil.
Binnen mag je helaas geen foto's maken maar ik kan je verzekeren dat het een prachtige show is. We hebben hier erg van Genoten. We hebben de show vroeg in de avond. Dus we staan om kwart voor acht weer buiten en vermaken ons nog in Disney springs. Heel gezellig s'avonds. Leuke sfeer met alle verlichting en hier en daar muziek.





Bij Goofy's Candy en co vliegt waarschijnlijk het glazuur van je tanden. Het ruikt er vreselijk zoet binnen. 




Natuurlijk kijken we ook even binnen bij de kerstwinkel.



We delen een lekker ijsje bij ghiardelli en nemen in het hotel nog wat te drinken aan het zwembad.
Morgen waarschijnlijk weer met Truus weg van de snelweg. 
Maar we kunnen ook altijd nog op de motor. 






















2 opmerkingen: