woensdag 20 mei 2015

Vicksburg

We rijden van de staat Tenessee naar de staat Mississippi

Hotel : Best western Vicksburg.




Vanmorgen vroeg op. We lopen nog een keer naar Graceland. Omdat Elvis daar begraven ligt is het officieel een openbare begraafplaats en moet deze vrij toegankelijk zijn. Daarom is het een aantal uren open zonder dat het huis zelf open is. Meestal voor de openingstijden van de tours aan. Vandaag dus om half acht. We zijn met hooguit een man of veertien op het terrein. Heerlijk rustig nog even rondkijken en een foto van Graceland maken zonder dat er mensen voor staan. 


We lopen terug naar ons hotel aan de overkant en genieten van een lekker ontbijt en pakken dan onze koffers. We rijden over de highway in vier uurtjes naar Vicksburg. Onderweg pauzeren we bij een truckstop met een kop koffie. En als we ingecheckt zijn in het hotel lopen we naar Wafle house naast het hotel voor een lekkere wafel. 


We kunnen er weer even tegen en gaan naar het National military park. Het park is enorm groot en je rijd er door met de auto. Het park beschrijft de civil war. Overal staan monumenten, gedenktekens en er is een oorlogsschip te zien uit 1862. Indrukwekkend en erg mooi om te zien. We genieten van de beelden en de werkelijk adembenemende uitzichten. o.a over de Mississippi. 












We gaan daarna naar Shoney's een buffetrestaurant. Hier krijgen we een heerlijke steak geserveerd en daarbij kunnen we genieten van het buffet. Het smaakt prima.


In het hotel doen we een wasje. Otto duikt in het zwembad. Joop op de loopband in de fitness en ik tik languit op bed met de tv aan dit blog. Morgen rijden we naar New Orleans. Daar blijven we weer twee nachten. 
















1 opmerking:

  1. Mooie foto's weer,zal straks wel weer wennen zijn als jullie weer thuis zijn.Nu geen eten koken,luxe hotel kamers.

    BeantwoordenVerwijderen