zaterdag 16 mei 2015

Nog steeds Nashville



Na een ontbijt in het hotel vertrekken we naar de Belle Meade plantation. Deze plantage was in tegenstelling tot de katoen plantages die hier overal in de buurt zijn een paardenhouderij. En natuurlijk werkten er zwarte slaven op deze plantage. We bekijken de paardenstallen en de slaven hutjes. Daarna krijgen we een rondleiding door het huis. Hier is alles nog compleet in oude staat. Erg mooi om te zien en de bijbehorende historie te horen. Helaas mocht je binnen geen foto's maken. Otto heeft dit nog wel stiekem kunnen doen. 








En ja hoor,ook hier weer bussen vol schoolkinderen. Deze keer kwamen ze waarschijnlijk van een kostschool. Ze hadden allemaal een uniform aan en waren zeer gedisciplineerd . 


Na het plantage bezoek zijn we door gereden naar het plaatsje Franklin. Hier hebben we in het visitor center info gevraagd over de Natchez trace parkway. Deze willen we morgen volgen als we van Nashville naar Russellville rijden. Als we dit plaatsje nog even willen door lopen begint het te regenen. We besluiten dan maar terug te rijden naar downtown Nashville. En dat was een goede keuze want we hebben daar geen drup regen meer gehad.

We lopen langs alle cafés en souvenirshops op Broadway en slaan af naar 2th avenue voor een bezoek aan BBking's blues club. Hier gaan we wat drinken en het is overduidelijk dat de beste man afgelopen nacht is overleden. 



De band speelt nrs van BBking.





Het is natuurlijk wereldnieuws.

We lopen verder Broadway af en houden het daarna voor gezien. We gaan terug naar het hotel.







In elk cafe/bar is er live muziek. Soms goed soms minder maar veelal luid :-) 




We frissen ons op in het hotel en rijden dan naar Johnny Rockets waar we een hamburger eten. 




Nashville zit er op. Morgen gaan we eerst ontbijten bij Loveless cafe. Dit is ons aanbevolen door de dame van het visitor center. Vanaf daar begint de Natchez trace parkway. Deze rijden we tot Russellville waar we gaan overnachten.
































Geen opmerkingen:

Een reactie posten