dinsdag 26 mei 2015

Nog steeds Macon

Vandaag willen we na het ontbijt naar het visitor center voor info over de Antebellumtrail. Maar geen enkel visitor center open op Memorial day. We zoeken dan maar via de TomTom de weg waarop de trail zou beginnen. Al snel zien we het eerste bordje en daarna nog een paar dus we zitten op de goede route. En we rijden en we rijden en nergens meer een bordje te zien. De route is mooi groen en we komen in het plaatsje Milledgeville dat inderdaad op de route ligt.

daarna hebben we het gevoel dat we echt verkeerd zitten. We stoppen bij een benzinepomp om te vragen. Waar alle Amerikanen over het algemeen erg behulpzaam zijn,zit hier een big black mama achter de toonbank die kijkt alsof ze gezien de slaventijd nog steeds een enorme hekel heeft aan blanken. Op onze vraag krijgen we met een gezicht op onweer het antwoord dat ze het ook niet weet. Dit allemaal zonder ons ook maar een moment aan te kijken. Als ik op zoek naar de restroom ook nog een mega dode kakkerlak net kan ontwijken besluiten we de plas maar op te houden tot betere tijden en te maken dat we weg komen. 

We vragen ons de hele dag nog af hoe het met humeur van de dame zal zijn. We zien in gedachten een big black mama de keuken uit komen lopen met een pan boerenkool onder de arm waarvan iedereen een klets op het bord krijgt. En o wee degene die het lef heeft op te merken geen zin in boerenkool te hebben. Haha.  Deze dame dulde geen tegenspraak. We hebben lol, ja op afstand dan he !





Maar goed de trail wil maar niet lukken zoals wij willen. We keren om en gaan een bakkie koffie drinken in het dorpje. Rijden terug richting Macon en stoppen bij de mc donalds om via de WiFi wat anders op te zoeken. We gaan naar Hay house. Het oudste huis in Macon. En voor die tijd in een bijzondere luxe stijl gebouwd. We krijgen een rondleiding en mogen natuurlijk binnen weer geen foto's maken. Buiten wel. 









Onderweg nog wat kransen bij de monumenten voor Memorial day.



Terug naar het hotel en bij het zwembad liggen. 
We eten vandaag bij de Golden corral. Een buffet. Restaurant kun je niet zeggen. Het is meer een vreetschuur. Maar het smaakt verder goed. 
Morgen de laatste volle dag. Terug naar het beginpunt Atlanta. Onderweg willen we nog een outletcenter bezoeken die toch op de route ligt. En nog naar de legowinkel in Atlanta. 










1 opmerking:

  1. Zie dat al helemaal voor me, zo'n big mamma die helemaal geen zin heeft in toeristen, ha, ha!
    GC is ook niet echt iets voor ons, inderdaad een "vreetschuur" maar goed, jullie buikjes zijn lekker gevuld.
    Morgen nog ff de dollars laten rollen, veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen