woensdag 13 mei 2015

Atlanta

Hotel: Best western plus Atlanta airport east.




Als een blok zijn we gisteravond in slaap gevallen. Maar natuurlijk wel wakker zo tegen een uur of drie. 
Woelen en draaien en om vijf uur er toch maar uit. Beetje op de iPad. Beetje tv kijken. Vanavond zal het vast beter gaan met slapen als we in het ritme zitten. Na een lekker ontbijtje waarbij je lekkere wafels kon bakken zijn we richting downtown Atlanta gereden. 




Op weg daar naar toe doen we wat boodschappen bij de walmart. Even wat flesjes water voor onderweg in de auto en snoepjes natuurlijk. We komen er weer weg met de bekende plastic tasjes.





We parkeren de auto in de parkeergarage tegenover coca cola world. Dit ligt in het Olympisch park en hier willen we ook nog naar het See aquarium. Coca cola world is leuk maar kan ons niet meer dan een uurtje bezig houden. Op zich leuk gedaan met al die herkenbare reclame uitingen. Er is achter glas ook een nagebouwde bottle area te zien en uiteraard kun je ook alle coca cola dranken proeven van over de hele wereld. We lopen er op ons gemak door. Vandaag hebben ze ook bussen vol met schoolkinderen hier los gelaten voor hun jaarlijkse schoolreisje. Wat een kabaal . De kids gaan helemaal uit hun dak en dat dan vooral door schreeuwen en hard rennen. Wij houden het dan ook voor gezien en nemen ons flesje cola die we mee krijgen in ontvangst en kijken nog in de souvenirwinkel. Hier ontkom je aan het eind natuurlijk niet aan. Er is maar 1 uitgang en deze gaat volgens goed gebruik alleen maar door de winkel. 








Eenmaal buiten wandelen we door het Olympisch park naar het CNN center om op het foodcourt te lunchen. Wat een gebouw zeg. Vanaf hier word het wereldnieuws uitgezonden. 




In de middag gaan we naar het See aquarium . Ook hier komen we groepen schoolkinderen tegen . Maar hier is het niet zo druk als bij coca cola. Het aquarium is zeer de moeite waard. Wat kun je hier de onderwaterwereld mooi zien zeg. We kunnen er geen genoeg van krijgen. We kijken op ons gemak rond. Lopen twee keer langs de route met de haaien waarbij je als het ware door het aquarium loopt en we zien de dolfijnenshow. Van deze show mocht je helaas geen foto's maken. En uiteraard via de souvenirwinkel weer naar buiten. 








Met bussen vol kwamen ze de kids. Wel een mooi gezicht al die bussen op een rij. Joop is nog even ingestapt bij een van de bussen, mocht wel even gaan zitten van de chauffeuse. 


Het is al laat in de middag als we terug rijden naar het hotel. We frissen ons op en lopen naar de naastgelegen Ihop voor het eten. De salade die ik bestel, ja laten we eens gezond doen, is heerlijk. En vooral genoeg ! 


In de lobby van het hotel drinken we nog een bakkie koffie en puzzelen we een mooie route uit voor morgen. Dan rijden we naar Chattanooga. Hier zullen we 1 nacht blijven. Nu eerst het blog online zetten. De voetjes kunnen wel wat rust gebruiken . Dus de tv maar aan en al die Amerikaanse reclames bekijken :-) en straks lekker slapen. Kijken of we morgen op een betere tijd wakker zijn. 



























1 opmerking:

  1. Wat een leuk verhaal met prachtige foto's. Slim hè om de toeristen door de winkel naar buiten te laten gaan. Daar is over nagedacht....hahahahah...

    Veel plezier verder !
    (wij genieten mee :-) )

    BeantwoordenVerwijderen