zaterdag 5 mei 2018

Skyline drive in het shenandoah national park

Na het Amerikaanse ontbijt in het hotel rijden we in een half uurtje naar het begin punt van de skyline drive. Een weg door het Shanandoah national park. 
We zien al snel de bergen. 


Bij de ingang kopen we de nationale parkenpas. Hiermee steunen we de nationale parken in Amerika en mogen we een jaar lang de parken in. 


We rijden vanaf het beginpunt , rockfish gap , de weg op en zijn nog geen paar honderd meter op weg of er gaat een ree voor de auto langs. Voordat we het goed en wel door hebben zien we het tussen de bomen verdwijnen. Een goede foto lukt dan ook niet zo snel. Overal onderweg zijn punten waar je kunt stoppen om van het uitzicht te genieten. 
We maken fofo na foto. Het is adembenemend mooi. Eigenlijk kunnen de foto's dat niet eens goed uitdrukken. We zIjn in het voor seizoen dus het is helemaal niet druk. En de keren dat er een auto achter ons rijd wachten we even bij een uitzichtpunt.
En rijden we later weer alleen op de weg. Als je uitstapt is het ook alleen de wind, de vogels en het uitzicht. Genieten van de stilte en de natuur. 











We rijden naar de loft mountain wayside en drinken daar een kop koffie. In de souvenirwinkel kopen we nog een magneet. En als we een praatje maken met de dame achter de kassa vertelt ze dat er af en toe een moeder beer met kleintjes in de buurt rondloopt. Helaas zien wij ze nu niet. 

We rijden verder door en komen bij het byrd visitor center. 


Hier bekijken we het museum. Wat veel laat zien over het ontstaan van het park. 


We maken gebruik van de toiletten en genieten daarna nog van het uitzicht.


Respect voor de vele fietsers die we tegen kwamen. Het lijkt vlak maar dat was het zeker niet. En als je aan de fietstocht begint moet je wel een heel stuk door want er zijn maar vier in en uitgangen op de 105 mile lange skyline drive. 

Wij gaan er bij Thornton gap weer af om de weg te volgen naar ons hotel in Charlottesville. En het loopt al tegen vier uur als we daar terug zijn. Aangezien we vergeten zijn om iets te eten mee te nemen. En we alleen wat koekjes gegeten hebben die we nog in de auto hadden, hebben we nu wel trek. We zoeken bodo's bagels bakery op en eten een lekkere bagel belegd met raspberry cremecheese. 

In het hotel halen we een bakkie thee in de lobby en nemen deze mee naar de kamer. Even lekker languit met de iPad. Na een uurtje gaan we richting de walmart. We vullen het water aan en nemen wat snacks mee om te knabbelen in de auto tijdens de rit morgen. 
We eten bij johns deli nog een broodje ,inmiddels is het al een uur of half acht, en sluiten af met een Starbucks. 

Morgen via de Blue ridge parkway naar Natural bridge state park. En daarna door naar Roanoke. 















Geen opmerkingen:

Een reactie posten