vrijdag 4 mei 2018

Gettysburg en charlottesville

Na een rondje badkamer pakken we de koffers weer in en gaan op weg naar Gettysburg. In het hotel was er deze keer geen ontbijt voor ons dus onderweg kijken we uit naar een gelegenheid om wat te eten. Al snel komen we een van onze favorieten tegen en nemen we lekkere pancakes als ontbijt. De serveerster verbaasd zich er over dat we geen eieren,hasbrowns en bacon er bij willen hebben. We hebben volgens haar last van zin in zoetigheid dag. We leggen haar nog uit dat dit voor ons s'morgens een traktatie is omdat we normaal in Nederland toch echt niet zo eten s'morgens. Lijkt me ook niet echt gezond dit elke dag te doen. Maar nu we er toch zijn :-) 




Ergens onderaan zitten echt de pancakes 😜

In Gettysburg bezoeken we het military park. Eerst naar het visitor center om een kaartje te halen van de auto route en dan rijden we het park rond. Overal zien we monumenten en het uitzicht is prachtig. Het gebied is enorm groot.





We stoppen bij de uitkijktoren en besluiten naar boven te gaan. Een hele klim.



Het uitzicht is de moeite waard





We rijden het laatste stuk van de route. 


En stellen dan de navigatie in op het adres van het hotel in Charlottesville. Een rit van drie en een half uur. En dat door een prachtig gebied. 





We nemen een pauze bij de five Guys waar we een lekkere milkshake bestellen en dan het laatste stuk naar het hotel. 



Hampton inn charlottesville.

Hier blijven we twee nachten en we krijgen een prima kamer. We activeren de WiFi en brengen een poosje lekker relaxed de tijd door met de social media. Dan gaan we op zoek naar een restaurant. Vlak bij het hotel zit BJ brewhouse. We ontdekken een voetpad , in de USA al bijzonder, en denken dat we dus die 500 meter wel kunnen lopen. Helaas is er nergens een oversteek voor voetgangers te bekennen. En we zouden toch een zesbaans weg over moeten. Dat gaan we maar niet gokken. Dus terug lopen en de auto pakken. Twee stoplichten door en we kunnen eten. Het smaakt prima. Pizza en taco's . Het toetje past er deze keer ook nog bij en die delen we. 



Dan zit het er weer op voor vandaag. Morgen een stuk van de skyline drive rijden.





















2 opmerkingen:

  1. Leuk om jullie reisverslag te lezen. ik geniet echt van de mooie foto's en kijk alweer uit naar de volgende blog! Geniet van jullie verdere reis!
    groetjes, Ellen (van het AA-forum)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk herkenbaar allemaal!! We genieten mee met jullie.

    Veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen