woensdag 26 augustus 2015

Woensdag 26 Augustus

We rijden vandaag naar Praag. Onderweg is het prachtig in het gebergte tussen Duitsland en Tjechie. Jammer dat het zo moeilijk te fotograferen is vanuit de bus. Maar we genieten. 


We hebben een pauze en hiervoor stoppen we bij Theresienstad. We kunnen helaas het holocaust museum daar niet bezoeken hiervoor is geen tijd. Stond ook niet in het programma van deze reis. De chauffeur wil ons echter nog wel de graven laten zien net buiten het museum. Dit alleen al maakt veel indruk. We willen hier nog wel eens terug komen om alles te bekijken.




We rijden door naar Praag en wandelen over de brug naar de oude stad. We genieten hier al van de prachtige gebouwen. 




In de stad gaan we geld wisselen bij een wisselkantoor ons aanbevolen door de chauffeur. Hier geen euro maar de Tjechische krone. Een lunchpauze ,waarbij we een broodje eten op het terras aan het hele mooie plein. Het is er druk.Er is van alles te zien van bedelaars,zwervers tot hele hip geklede mensen, toeristen, gebouwen,kerken enz. We vermaken ons. 





Joop koopt nog een autootje voor d'r bij thuis.





We verzamelen weer achter het standbeeld op het plein en de chauffeur neemt ons mee door de stad. We horen een stuk geschiedenis . Letten af en toe wel en af en toe niet op en zweten in de hitte van 30 graden. Veel foto's en een twee uur later haken we af , wat mocht van de chauffeur dat had die van te voren gezegd , en we pikken een terrasje. 






Winkels zitten in prachtige oude statige panden. 



Heerlijk even op het terras. En daarna kopen we een plaatselijke lekkernij. Een rol van brooddeeg met kaneelsuiker en binnenin smeert men nutella. En dit alles warm. De broodjes worden geroosterd op houtskool.




Daarna slenteren we over het plein terug naar de bus. 



Komen nog langs een kraampje waar vlees word geroosterd. Wij eten echter in het hotel dus hup voorbij lopen. 


Er wacht ons weer een goed hotel 18 km buiten Praag in het plaatsje Beroun. Na het eten gunnen we de voeten rust. Morgen een busrondrit door Praag. De wijken en bezienswaardigheden waar we te voet niet komen. Daarna een boottocht over de Moldau met een lunch aan boord. S'avonds een show bij de fonteinen met licht,kleur en muziek.

























1 opmerking:

  1. Prachtige stad en foto's. .

    Het concentratiekamp is zeker de moeite waard.

    Groetjes en liefs van ons 2en.

    Genieten maar. .......☺

    BeantwoordenVerwijderen